PR activaties

Ons recept voor de meest spraakmakende PR activaties? Gedurfd, relevant en toegankelijk.

Gedurfd

Goede activaties leveren niet alleen mooie interacties op, het heeft alle potentie voor ijzersterke content. Content voor social media of welk mogelijk kanaal dan ook om de activatie te verspreiden.

Free publicity

Activaties leveren bijzondere verhalen op, voor de consument of influencers om te delen, of voor de media om op te pikken. Ook wel bekend als de PR stunt.

Experience marketing

Experience marketing is een vorm van merk activatie. Denk aan (gesponsorde) events, de opkomst van brandstores, maar ook de inzet van online games. Allemaal draait het om een belevenis creëeren rondom een merk of product.

Het Geitenwollen Sokken Atelier
Vandebron

Geitenwollen sokken stonden bekend als saai en duurzaam, maar nu duurzaam niet meer saai is, zijn geitenwollen sokken dat ook niet meer. Daarom krijg jij een paar échte geitenwollen sokken cadeau als je overstapt op 100% duurzame energie. Samen met Vandebron zetten we de geitenwollensok letterlijk op een voetstuk.

concept PR/communicatie productie
De Nachtwinkel
HEMA

Voor het eerst in de geschiedenis van HEMA werd een nachtwinkel geopend. De HEMA nachtwinkel opende op het moment dat de reguliere filialen sloten. In de HEMA nachtwinkel kon het nieuwe matras getest worden. Maar de pashokjes van de winkel gaven ook nog eens toegang tot een pyjamafeest, om zo het nieuwe matras te vieren!

campagne concept productie
Peepshow op de Dam
Free a Girl

4 april schudde Nederlands’ eerste pop-up peepshow onze hoofdstad wakker! Bezoekers keerden met verbaasde gezichten terug nadat een 14-jarig meisje haar entree maakte in de rood belichte peepshow. Deze stille schreeuw om aandacht bleek een actie van Stichting Free a Girl om de Week tegen Kinderprostitutie onder de aandacht te brengen.

In samenwerking met Mediaxplain.

campagne concept productie
Disco Boodschappen
Dirk van den Broek, Warsteiner, Kaiser's, Coca-Cola

Boodschappen doe je vrijwel iedere dag en dat kan best wel eens saai zijn: een herkenbaar probleem voor werkelijk iedereen. Het succes van Disco Boodschappen in een supermarkt - want waarom kan boodschappen geen feestje zijn! - was groot: binnen enkele dagen stonden honderdduizenden mensen op ‘attending’ en was het dagenlang het gesprek van de dag.

Vanwege het succes en aanhoudende vraag hebben wij het concept nog eens herhaald in Duitsland, met Warsteiner en Kaiser's.

campagne concept PR/communicatie productie

Meer weten over activaties?

Benieuwd wat een activatie voor jouw merk kan doen? We bespreken graag of en hoe een activatie bij jouw doel past. Neem contact op voor een afspraak!

Adres

Tosti Creative
Stadhouderskade 156
1074 BC Amsterdam

Stuur bericht